Siirry takaisin ylös

Uutiset

Kaikkea sitä on

Eilen oli joulurundin päätöskeikka Tampereella. Keikan jälkeen oleskelimme pitkän aikaa alakerran takahuonetiloissa, ja varmaan tunnin vierähdettyä kapusin takaisin yläkertaan baarin puolelle.

Rappusten yläpäässä odotti joku innokas nuorukainen, joka halusi nimikirjoituksia ties kenelle. Mutta olihan hänellä onneksi asiaakin: salaliittoteoria. Hän aloitti esitelmänsä lauseella “niin tehän ette ole itse kirjoittaneet sitä kovemmat kädet-biisiä”. Vastasin, että kyllä se on ihan tuttuun tapaan säv. Jorde ja san. meikäläiset. Hokasin hetkessä, että nyt kannattaa feidata tämä keskustelu, kun on verenpaine muutenkin sen verran korkealla ihan noin keikan jälkeen ja muutenkin.

“No onko se omakohtainen se laulu et kertookse susta itestäs ja sun omista kokemuksista?”

Joo, lähdetään heti siitä, että olen pieni poika. Vai ehkä sittenkin äiti? Häivyin tilanteesta melko liukkaasti. Hengailin hetken meidän bändiläisten kanssa ihastelemassa iloisia, tanssivia ihmisiä ja erityisesti DJ:n biisivalintoja. Hiton hyvää musaa tuli koko ajan.

Väsymyksen ja flunssan takia ajattelin kuitenkin lähteä nukkumaan, joten suuntasin takaisin takahuonetiloihin. Apus, sama jätkä odotteli vieläkin portaiden yläpäässä. Hän oli kovasti tulossa takahuoneeseen, koska olihan hän jo puolitoista tuntia odottanut nimmareita, ja vaipuisi vaikka polvilleen rukoilemaan päästäkseen sinne. Sanoin, että et pääse, mutta voin kysyä haluaisiko Mira tulla siihen (vaikka hän olikin jo aiemmin kirjoittanut samalle tyypille viitisen nimmaria).

Mira kävi siellä ja tuli takaisin alakertaan kiireesti. Sama tyyppi oli heti kertonut, että kovemmat kädet on ainoa hyvä kappaleemme, ja hän tietääkin, että se on “levy-yhtiön tekemä” koska itsehän emme moiseen kykenisi (vau, oho, kukakohan siellä olisi säveltänyt ja sanoittanut tämän, ja tuleekohan niitä lisää sieltä, onhan koko yhtiö täynnä biisintekijöitä). Kun hän oli kysynyt minulta, mistä biisi on tullut, olin vastannut, että eihän sitä saa eikä kannata kertoa. Siis luulin vastaavani kysymykseen siitä, mistä teksti oikeasti kertoo. Hän oli niin vaikuttunut omasta teoriastaan, että oli ilmeisesti ostanut lipunkin keikalle päästäkseen esittelemään ideoitaan.

Erikoishahmo kerta kaikkiaan, mainosti tietysti, kuten parhaat selittäjät aina, itsekin “puuhaavansa bändijutuissa”. Hitto kun oli niin väsähtänyt, ettei heti hoksannut hänen utelujensa täyttä päämäärää. On siinä lamppu jos toinenkin kirkkaassa loisteessa jossain klopin myssyn alla. Kyllähän hän on tässä ihan hyvään ja arvokkaaseen asiaan uhrannut aikaansa. Kiinnostaisi kyllä kuulla kaikkien johtopäätöksien yhteissumma, eli kuka ihme onkaan sitten tehnyt tämän “mestariteoksemme”, jollemme me itse? Ehdotuksia?

Terveisiä kaikille koko bändiltä ja iso kiitos kuluneesta vuodesta. Nyt me lähdemme lomalle hetkeksi, sitten taas palataan keikoille ja nähdään teitä, salaliittoteorioilla tai ilman. Jos Elvis elää, saatamme hyvinkin törmätä häneen matkalla, ja hän voinee kertoa meille, kuka ampui Kennedyt ja tekikö Marilyn itsemurhan vai oliko kysymyksessä sittenkin salamurha.

Videot